Battistella, masini si statii de calcat cu aburi

21/03/2017 0 Comment(s) info textile,

 Guerinno Battistella nu ar putea primi titlul de inventator al mașinii de călcat cu aburi. Însă, cu siguranță, se numără printre inovatorii „călcatului” industrial sau profesional, dacă preferați ultima denumire. Povestea afacerii sale cu fiare de călcat a început într-un stil propriu marilor caractere. Prima mașină de călcat cu aburi a lui Battsitella a apărut după trei ani de muncă și gânduri negre, după ce, în 1975 a început o nouă viață, aceea de a lucra pe cont propriu.

Battistella era angajat la un mic atelier în Bassano del Grappa (regiunea Venetto) când și-a pierdut locul de muncă. Erau timpurile primei crize a petrolului, ani când mediul economic a suferit schimbări dramatice și când efectele pe plan social au fost imense. Guerinno, cel care ulterior avea să-și să-și dezvolte o afacere cu mașini de călcat pe tot Pământul, avea o familie cu trei copii de întreținut și nu-și permitea „luxul” șomajului. Noua lui viață a început prin refuzul de a-și accepta noua condiție economică.

De la prima mașină de călcat „Eva” și până la ultimul model, toate au fost rodul unei munci neobosite, după cum mărturisește fondatorul brandului Battistella. „Doream să creez unelte desoebite, cum sunt aceste mașini de călcat cu aburi, e nevoie de multă muncă, foarte multă, dar dacă nu ai și puțină imaginație nu reușești să faci nimic!” mărturisea Guerinno Battistella la aniversarea a 40 de ani de existență a companiei pe care a fondat-o.

Echipamente profesionale pentru industria confecțiilor textile

statie de calcat Battistella
Astăzi, Battistella produce mașini de căclat profesionale de tip semi-industrial sau industrial, cu alte cuvinte pentru mici ateliere și croitorii cât și destinate marilor firme din domeniul industriei textile. Remarcabil pentru un business de familie este cum s-a reușit prin tenacitate și creativitate să fie difuzeze produsele și afacerea pe mai toate meridianele lumii, astăzi Battistella având puncte de desfacere și service în cam 45 de țări ale lumii. O companie care trăiește prin forța de coeziune a unei familii inventive.

Să mai notăm că produsele create de BG au mai toate denumiri mitologice, au nume de eroi antici, de personaje care au creat mituri. Multe din produsele mașinile de călcat au primit nume ca Andromeda, Uranus... probabil tocmai din dorințșa de a sugera forța acestor produse. Sau Eva, Circe... pentru a defini gingășia.

Compania Battsistella se găsește astăzi în Rossano Veneto (Vicenza) și a ajuns la spații productive ce depășesc suma totală de 8.000 de metri pătrați.

Prin Vaella.Ro puteți achiziționa cam tot ce este nou în tehnica mașinilor, stațiilor și în general a echipamentelor de călcat. De asemenea, vă livrăm generatoare de aburi și manechine cu aburi, stații foarte performante de călcat ce poartă numele brandului Battistella. Se subînțelege că din oferta noastră nu vor lipsi nici piese de schimb, echipamentele sau accesoriile aferente.

Leave a Comment