Jack, masina de cusut reformatoare

02/05/2017 0 Comment(s) info textile,

 Mașina de cusut Jack este simbolul expansiunii chinezești în industria manufacturieră mondială. E limpede că o mare putere economică precum China nu avea cum să stea deoparte din niciun domeniu. Mai mult, există unele voci că asiaticii au devenit deja liderul mondial în cam tot ce se poate. Scopul nostru însă nu este să facem analize economice sau politice, ci să explicăm de ce vaella.ro vinde astfel de mașini de cusut. Și să încercăm să nuanțăm mitul chinezismelor, cel puțin în ceea ce ne privește.

Compania „Jack – mașini de cusut” a luat ființă în 1995, deci nu are o cine știe ce istorie și vreo tradiție în spate. A fost înființată în 1995, în plin avântul economic generat de reformele lui Deng Xiaoping. Se cuvine făcută o remarcă: deși reformele chinezești aveau aceleași origini și motivații cu cele rusești, ale lui Gorbaciov, reforma chinezilor a fost mult mai profundă. Efectele economice se văd astăzi foarte bine, căci dacă rușii au liberalizat economia gradual chinezii au făcut-o aproape complet.

masina cusut jack

Liberalismul economic chinezesc este evident, el stă la baza faptului că, de exemplu, mașina de cusut Jack se produce în zeci de fabrici din Asia, Africa și America de Sud. Mai mult, interesele de marketing și în ceea ce privește vânzările acoperă un număr de 130 de țări de pe tot globul incluzând aici și SUA.

Mașina de cusut care bate recordurile

Despre mașina de cusut Jack mai putem spune că, din 2011, a dominat pentru 3 ani la rând industria producătoare de mașini de cusut din China din punct de vedere al cifrelor de afaceri, și vă asigurăm că aceasta nu este deloc o piață mică. Și, tot referindu-ne la cifra de afaceri, Jack a fost a doua din lume în 2013. Apoi, Jack a dominat patru ani la rând vânzările de profil din toată lumea. Mașinile de cusut produse de chinezi au așadar stofă de campioni.

Unul din paradoxurile celor de la Jack este că, deși domină piața mondială, ei sunt în total doar vreo 3.300 de oameni. Sunt localizați în Taizhou (Zhejiang) și compania lor a fost înființată de 5 oameni de afaceri tineri, abia ieșiți de pe băncile universităților. Este, să recunoaștem, o firmă remarcabilă.

Apoi, am putea adăuga despre compania „Jack – mașini de cusut” că datorită calității produselor ei, a reușit să atragă interesul unor investitori europeni de prestigiu. Ne referim în primul rând la Bullmer, companie de top din Germania în ceea ce privește sisteme de automatizare. Aceasta nu numai că a intrat în asociere cu chinezii de la Jack, ci și-au deschis o firmă în comun cu ei la Taizhou. Există unele informații că Bullmer China este de fapt chiar a chinezilor.

Una peste alta, mașina de cusut Jack domină lumea în sectorul ei. Nu este mai puțin adevărat că prețurile au o contribuție esențială la succesul comercial, iar acestea sunt relativ mici datorită mâinii de lucru ieftine a chinezilor.

Vaella.ro vă oferă câteva modele de mașini de cusut Jack care sunt deosebit de căutate de către clienți din întreaga lume.

Leave a Comment