Ața și broderia Madeira

27/04/2017 0 Comment(s) info textile,

Ața pentru broderii Madeira sau accesorii pentru lucrul de mână sunt subiectele pe care le întâlnim căutând după acest nume. De fapt, în afara vinurilor și a turismului, broderia de Madeira este cea mai populară asociere, ea provenind de la cunoscutul arhipeleag aparținând de Portugalia. Cine încearcă să-și creeze un venit din broderie și lucrul de mână, cu acul sau mașina de cusut, ar trebui să ia în calcul acest exemplu. Un exemplu lansat de locuitorii acelor insule.

Cea mai bună ață Madeira pentru broderie se produce în Germania. Paradoxal, nu? Vom vedea mai jos că nu e deloc ciudat. Totuși, am putea spune că arhipeleagul portughez din Atlantic a devenit un fel de mostră a ceea ce înseamnă globalizarea. Așa și este. Broderia de Madeira a apărut și s-a impus de-a lungul timpului pentru că locuitorii insulei aveau nevoie de un venit complementar. Nu se putea trăi doar din comerțul cu vin, iar după interzicerea traficului cu sclavi totul devenise mai scump. Trebuia găsit și altceva, așa a apărut ca meșteșug broderia în Madeira. A doua jumătate a secolului XIX este elocventă în acest sens.

ata pentru broderie Madeira

Cu toate că insistența și hărnicia locuitorilor a fost evidentă, totuși, pătrunderea pe piețele din Anglia, Spania, Germania sau Anerica s-a făcut destul de greu. Două din piedicile broderiilor de Madeira au fost chiar cele două mari conflagrații mondiale.

Anii îndelungi de pace și prosperitate au făcut ca broderia de Madeira să evolueze și să câștige tot mai mult teren, să se vândă din ce în ce mai bine. Mai mult, pe piețele occidentale au început să pătrundă ațele de broderie, accesoriile speciale pentru acest meșteșug și care proveneau din Madeira. Căci cine altcineva decât niște artiști știau mai bine ce trebuie făcut!?

Globalizarea numelor de marcă

Într-un fel de destin paralel, ca necesitate de a ieși din greutățile economice după primul război mondial, în 1919, ia ființă în Germania firma „Burkhardt & Schmidt Garnfabrik”. Compania va evolua preponderent ca firmă de familie, iar în 1975 își va schimba numele în „Madeira”. De la început și până astăzi, nemții vor face afaceri doar cu ațe pentru broderii și cusut, accesorii destinate acestei ocupații.

Redenumirea firmei în „Madeira” a fost un act vizionar, urmașii familiei Schmidt întrezărind încă de atunci extinderea a ceea ce era atunci Piața Comună Europeană. Înregistrarea numelui a fost așadar una dintre cele mai inteligente investiții. Mai ales că, în anii 70, nimeni din Portugalia nu se gândea că un nume de marcă pentru ace și ațe de broederie Madeira ar fi ceva chiar important.

Astăzi, la aproximativ 100 de ani de la înființare, deși se numeșțe altfel, firma Madeira își are sediul tot la Freiburg în Germania. Și tot în același loc. Deosebirea este că firma care produce ațe pentru broderie Madeira livrează în 46 de țări. Producția este asigurată sub formă de licență în 14 sucursale din toată lumea. Pentru firma germană, care a rămas tot în familie, lucrează aproximativ 400 de distribuitori și reprezentanți comerciali.

Puteți cumpăra ață pentru broderii Madeira inclusiv de pe site-ul nostru Vaella. De asemenea și alte accesorii, vizitați-ne!

Leave a Comment