Juki, de la mitraliera la masina de cusut

11/04/2017 0 Comment(s) info textile,

 Compania Juki a luat ființă în 1938, când un grup de aproximativ 900 de investitori japonezi au format „Tokyo Juki Manufactures Association”. Un nume care va deveni peste ani un simbol al industriei textile și al atelierelor de croitorie din întreaga lume. Era o primă mișcare de sprijinire a viitorului război de expansiune al Japoniei imperiale. Mașina de cusut Juki? Va fi produsă mai târziu, dar să reținem și că ea a apărut din cu totul alte motive.

Prima explicație a fondării grupului de producție industrială o vom regăsi peste numai trei ani, când armata imperială japoneză va fi dotată cu o nouă mitralieră standard, mult mai bună și mai ușoară decât cea care era în dotarea infanteriei de până atunci.

Să trecem însă peste criza mondială a WW2 și care a aruncat în luptă atâtea alte mărci celebre ale mecanicii mondiale. După înfrângerea Japoniei și după ce japonezii s-au dezmeticit, pentru a-și scoate țara din ruină, în 1947 apare prima mașină de cusut adevărată. Era destinată uzului casnic, unei piețe în continuă schimbare și dezvoltare, ceea ce avea să se numească marea piață de consum. O piață în care mașina de cusut va avea un rol important în creșterea bunăstării sociale din întreaga lume.

Calitatea japoneză Juki

Mașina de cusut industrială va ieși pe piață foarte curând, respectiv în 1953. Patru ani mai târziu, compania Juki va fi recompensată cu un premiu imperial pentru invențiile introduse în industria mecanicii fine, cea care s-a reprofilat atât de bine de la industria de armament la cea civilă. Juki va continua să evolueze, atât tehnic cât și comercial, astfel că în 1961 va fi listată la bursa din Tokyo, apoi la cea din Osaka.

masina de cusut Juki

Mașina de cusut Juki va deveni un brand binecunoscut în lumea întreagă și se va ghida după sloganul „Mind and technology”. Motto-ul firmei se adresează deopotrivă celor care cred în tehnologie, dar și în puterea creativă a omului.

Juki va reuși să intre pe piața americană în 1976. Modelul celebru pentru americani fiind M0-100, despre acest tip de mașină de cusut existând chiar și după 40 de ani cereri pentru piese de schimb și accesorii. Americanii au văzut în Juki o adevărată revoluție referitor la o mașină de cusut pentru uz casnic. Remarcabil, nu? Asta spune totul despre ce inseamna calitate la o masina de cusut Juki.

În 1981, Juki a primit premiul Deming, o importantă distincție niponă care recompensează calitatea. Poate părea minor, în România s-ar putea ca firmele să nu pună prea mult preț pe distincții care le atestă calitatea produselor. Japonezii au însă o altă cultură a muncii.

Anii 1990 marchează debutul expansiuni mondiale a companiei, astfel apar pe tot mapamondul fabrici care produc în numele Juki. Sub licența sau doar piese componente pentru deja celebra mașină de cusut. Acum, sub spectrul digitalizării și al integrării aparaturii casnice în cotidian, Juki implementează software la nivelul produselor sale în scopul creșterii performanțelor.

Clienții Juki sau cei care doresc să achiziționeze acest tip de mașină de cusut deosebit de fiabilă sunt invitați să consulte și site-ul Vaella. Ne va face plăcere să vă servim.

Etichete: Juki masina de cusut

Leave a Comment